Колеги взех си Брембо Макс отпред,нови накладки Феродо и сега искам да сменя спирачната течност,защото е доста мръсна...Прави ли се промивка с нещо друго или направо се налива ДОТ 5.1,докато не се появяви на всяко колело от нея и това е всичко ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
От ДОТ 4 към ДОТ 5.1
Collapse
X
-
Няма нужда да точиш и да промиваш. Наливаш и обезвъздушаваш докато излезе чиста течност и това е. Двете течности са напълно съвместими.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНяма нужда да точиш и да промиваш. Наливаш и обезвъздушаваш докато излезе чиста...sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Comment
-
Ми днеска на един Гоуф сменявахме спирачната течност и беше отврат,направо като тиня,но си изкара чиста от всички колела...Знам,че дот 5.1 е новата подобрена версия на дот 4,но исках да съм сигурен,че може да се смесят.Мерси за бързите отговориAlfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеКарам с 5.1 - бомба си е, никакви ядове.....Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Comment
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение..... и като цяло заслужава ли си ?
Спирачна течност на силиконова основа със силно подобрени антикорозионни качества.
Предимства:
- превъзходни качества в сравнение с ДОТ 3 и ДОТ 4 течности.
Има много високa температура на кипене, независимо от погълнатата вода;
- съвместима с всички гумени уплътнения.
Недостатъци:
DOT5.1 не е силиконова течност и абсорбират вода;
- подобно на DOT 3 u DOT 4 уврежда боите;
Или казано по друг начин при интензивни натоварващи,системата спирания или от около 200км/ч ще си сигурен че течността няма да почне да "ври" и ще запази качеството си на нагнетяваща течност.Last edited by Linkestis; d.m.y г., 23:44.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Най-отдолу съм ти написал допълнително
Аз разликата я усещам по това че Алфата тежи 1.7т и всеки ден спирам от 200-220км/ч. до 30-40км/ч. като се усеща много натиска които упражнявам върху педала и този които използвам при другата /с ДОТ 4/ с малка разлика в скоростта.
В София на градско и по нервно тръгни спри също се усеща.Вече за пистата Ники ще ти каже.Ама мисля че с горният си пост беше категоричен.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Мдаа значи съм разбрал точноИначе на колко хиляди км или години се сменява ДОТ5.1 ? Смених си задни дискове,жила за ръчната,сега остава Брембото отпред,накладките и новата течност и повече за спирачки няма да питам :Д (освен за грешки по АБС :Д)
П.С. Къде ги развиваш тия скорости всеки ден ? :ДAlfonso 1.3 Boxersigpic EX
Comment
-
Живея извън София,а работата,родителите и детето са в София..посока Калотина
Сменяй си спирачната течност поне на една година и половина.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Спирачната течност се сменя на всеки 2г, DOT5.1 си е супер, само че и за нея важи същото. При всички случаи след 2-3 години ще е по-зле от нова DOT4Така, че всеки си преценя според джоба, но най-важното е навременната смяна, понеже дърпа влага и градуса на кипене пада. Масово се кара със спирачна течност, кипяща под 150 градуса на незнайно колко години.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениеА като цяло има ли по-добър ефект от ДОТ4 при интензивни спирания,съдеинителя също как е и като цяло заслужава ли си ?Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 10:58."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment